loading...
زر پاتوق | بروز ترین سایت تفریحی
آخرین ارسال های انجمن
samavar بازدید : 141 دوشنبه 21 اسفند 1391 نظرات (0)

کوه در فرهنگ ایرانی نماد استقامت و پایداری است. راهپیمایی و کوهنوردی در دامنه کوه و صعود از آن یکی از فعالیت‌های ورزشی دوست‌داشتنی محسوب می‌شود. کشور ایران با داشتن بیش از ۳۹۰ کوه، با ارتفاعی بیش از ۲۰۰۰ متر و ۹۲ کوه با ارتفاع بیش از ۴۰۰۰ متر از سطح دریا، جزو کشورهای مرتفع جهان است.

 

 

1.دماوند



کوه دماوند از رشته‌کوه‌های البرز، بلندترین قله ایران و یکی از زیباترین کوه‌های جهان است. این کوه از دوران باستان مورد توجه بوده است و در بسیاری از اسناد تاریخی، کتیبه‌ها و آثار شعرا و نویسندگان از آن نام برده شده است. بلندای این آتشفشان خفته ۵۶۱۰ متر است. حدود ده مسیر صعود به دماوند وجود دارد.

برای رسیدن به قله دماوند، مسیرهای مختلفی وجود دارند که شناخته‌شده‌ترین آن‌ها این جبهه‌ها هستند. جبهه شمالی؛ مسیر صعود این جبهه از میان دو یخچال سیوله (سمت راست) و دوبی سل (سمت چپ) صورت می‌گیرد.
بلندترین کوه‌های ایران

 جبهه شمال شرقی که پناهگاه تخت فریدون در این مسیر قرار دارد. جبهه غربی که پناهگاه سیمرغ در این مسیر قرار دارد. جبهه جنوبی که از سمت جنوب شرقی کوه پلور، رینه، گوسفندسرا و بارگاه سوم در این مسیر قرار می‌گیرند. آسان‌ترین این مسیرها جبهه جنوبی و سخت‌ترین آنها جبهه شمالی است. سه جبهه شمالی، جنوبی و شمال شرقی در نزدیکی روستاها قرار گرفته‌اند و همچنین همگی دارای جان‌پناه در میان راه هستند.

قله دماوند به عنوان اثر طبیعی ملی در سال ۱۳۸۱ به مجموعه مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست پیوسته ‌است.


2.سبلان



سبلان با ارتفاع ۴۸۵۰‌متر در شمال غرب ایران، در استان اردبیل واقع شده است. وجود دهانه‌های آتشفشانی متعدد و چشمه‌های آبگرم فراوان از ویژگی‌های سبلان است. برای صعود به سبلان از اردبیل به وسیله اتومبیل گردشگران و کوهنوردان به آخرین نقطه اتومبیل رو به نام «قطورسو» می‌روند.

 فاصله این آبادی تا اردبیل نزدیک به صد کیلومتر است و راهی کوهستانی و صعب‌العبور دارد که خود از جاذبه‌های گردشگری فراوانی برخوردار است. صعود از قطورسو تا قله سبلان حدود هشت ساعت طول می‌کشد. اگرچه این مسیر دارای شیب نسبتا تندی است، اما به‌علت وجود دامنه‌های سبز و خرم و مملو از گیاهان معطر و گل‌های وحشی، کوهنوردی در طول آن بسیار لذتبخش است.


3.تخت سلیمان ـ علم‌کوه



رشته کوه‌های تخت سلیمان و علم کوه که گروه تخت سلیمان نامیده می‌شوند، عبارتند از: چند رشته‌کوه عظیم و مرتفع سنگی منشعب شده از خط‌الراس اصلی البرز که بین ۴۵ و ۵۰ درجه تا ۱۰/ ۵۱ درجه طول شرقی و بین ۱۵/ ۳۶ درجه عرض شمالی و در جنوب شهرستان کلاردشت واقع شده است.

تخت سلیمان دارای بلندی ۴۶۵۰ متر است. علم‌کوه نیز با ارتفاع ۴۸۵۰ متر در‌کنار سبلان و پس از دماوند دومین قله مرتع کشور محسوب می‌‌شود. شیب مداوم دیواره علم‌کوه و ارتفاع قابل ملاحظه‌اش (حدود ۸۰۰ متر) آن را در زمره صخره‌های برتر سراسر جهان قرار داده است. به‌دلیل وجود یخچال‌ها، برف‌چال‌ها و دیواره‌های صعب‌العبور، این مجموعه از مشهورترین ارتفاعات کشور محسوب می‌شود و مورد توجه کوهنوردان و صخره‌نوردان بسیاری است.

 
در دره‌های دامنه کوه دنا، چشمه‌های کوچک و بزرگ متعددی تشکیل شده است. شرایط مناسب آب و هوایی و بارش سالانه ۶۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی‌متر، این منطقه را یکی از مستعدترین مناطق رویشی کرده است


4.دنا



کوه دنا که در میان مردم محلی به «کل قدویس» (به معنای قله پاک و بلند) معروف است؛ در ۳۰ درجه شمال شرقی سمیرم و ده درجه شمال شرقی دهکده آب ملخ، در جنوب منطقه بویراحمد قرار گرفته است. دنا با ارتفاع ۴۴۰۹ متر، بلندترین قله رشته کوه‌های زاگرس است. برای صعود به دنا باید خود را به دهکده آب ملخ برسانید که آخرین آبادی سرراهی محسوب می‌شود. زمان صعود از این آبادی تا دنا حدود هفت ساعت است.

 در دره‌های دامنه کوه دنا، چشمه‌های کوچک و بزرگ متعددی تشکیل شده است. شرایط مناسب آب و هوایی و بارش سالانه ۶۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی‌متر، این منطقه را یکی از مستعدترین مناطق رویشی کرده است. وجود گونه‌های گیاهی و جانوری متنوع، سبب تبدیل دنا به ذخیره‌گاه زیست‌ شده ‌و منطقه حفاظت شده ‌دارای وسعتی حدود ۹۴ هزار هکتار ‌است.


5.اشترانکوه




این رشته کوه به طول تقریبی ۵۰ کیلومتر در نزدیک شهرستان ازنا در لرستان قرار گرفته است. اشترانکوه یکی از زیباترین کوه‌های کشور به شمار می‌رود که دارای یخچال‌های طبیعی و دائمی است و در تمام سال پوشیده از برف و یخ است. بلندترین قله اشترانکوه، قله‌ای معروف به چال‌کبود (سن‌بران) است که حدود ۴۱۰۰ متر ارتفاع دارد.

 این رشته کوه دارای جاذبه‌های طبیعی فراوانی است و به سبب تنوع پوشش گیاهی و جانوری، این منطقه ‌سال‌۱۳۴۰ به عنوان منطقه حفاظت شده در نظر گرفته شد. از مهم‌ترین پوشش گیاهی این منطقه می‌توان به ریواس، گون، پسته کوهی، گل‌ها و گیاهان گوناگون اشاره کرد. خرس قهوه‌ای، روباه، مار قیطانی، سنجاب درختی، عقاب، شاهین و جغد از مهم‌ترین گونه‌های جانوری اشترانکوه است. به سبب یافتن تعدادی سنگواره، اشترانکوه از ارزش ژئوتوریستی نیز برخوردار است.

 

ادامه مطلب در پست های آینده....

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
لینکدونی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    آيا از مطالب سايت راضي هستيد ؟
    از قالب سایت راضی هستی ؟؟؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1057
  • کل نظرات : 61
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 1264
  • آی پی امروز : 13
  • آی پی دیروز : 116
  • بازدید امروز : 115
  • باردید دیروز : 625
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 2,632
  • بازدید ماه : 6,825
  • بازدید سال : 52,017
  • بازدید کلی : 584,587
  • معرفی اجمالی زر پاتوق

    زر پاتوق یکی از بزرگترین سایت های تفریحی ایرانی میباشد که با مدیریت قوی همواره باعث سرگرمی شما خواهد شد